Hoe klop, kneed en mix je met een keukenmixer?
Aan de slag met de keukenmixer
We zetten voor je op een rijtje waar je de 3 standaard opzetstukken voor gebruikt. Het is namelijk belangrijk dat je de opzetstukken voor de juiste bereidingen gebruikt. Zo voorkom je dat de opzetstukken kapotgaan.
- Tip 1. Gebruik voor kloppen de ballongarde
- Tip 2. Gebruik voor kneden de deeghaak
- Tip 3. Gebruik voor mixen de menghaak
Tip 1: gebruik voor kloppen de ballongarde
Voor het kloppen van luchtige mengsels gebruik je de ballongarde. Dit opzetstuk klopt dankzij zijn ballonvorm lucht in room of eiwitten. Hierdoor maak je er gemakkelijk slagroom of merengue mee. Je gebruikt 'm ook voor dun beslag, bijvoorbeeld voor biscuit.
Tip 2: gebruik voor kneden de deeghaak
Wil je brood-, pizza- of taartdeeg kneden? Voor zwaar, dik (gist)deeg gebruik je de deeghaak. De spiraalvorm voorkomt dat het deeg tijdens het kneden in de kneedhaak omhoog 'kruipt'. De coating van het opzetstuk voorkomt dat het mengsel blijft plakken. Als alle ingrediënten zijn gemengd, kneed je er zelf alleen nog een bolletje deeg van af.
Tip 3: gebruik voor mengen de menghaak
De menghaak is geschikt voor het mixen van een egaal, klontvrij beslag. Dit opzetstuk, dat ook wel 'platte menghaak' wordt genoemd, gebruik je bijvoorbeeld voor dun cake- of pannenkoekenbeslag. Ook voor cheesecake of taartvulling gebruik je de menghaak.