Hoe krijgt jouw koffie een betere cremalaag?
Zo verbeter je de cremalaag van je koffie
We geven je 3 tips waarmee je de cremalaag op jouw kop koffie verbetert.
- Tip 1: zet de maalgraad van de koffiemachine fijner.
- Tip 2: zet de sterkte per kop koffie hoger.
- Tip 3: zet de watertemperatuur lager.
Tip 1: zet de maalgraad fijner
Een fijnere maalgraad zorgt voor meer druk tijdens het zetten van de koffie. Zo ontstaat er een mooie, romige cremalaag. De knop van de maalgraad zit in het bonenreservoir. Zet de maalgraad één of een paar standen lager. Doe dit altijd in stapjes van één. Bijvoorbeeld eerst van 4 naar 3 en dan van 3 naar 2. Draai alleen aan de knop terwijl de bonenmaler aan het malen is. Op deze manier voorkom je dat de molen beschadigd raakt.
Tip 2: zet de koffiesterkte hoger
Zet met de aromaknop of via de instellingen op jouw koffiemachine de sterkte per kopje wat hoger. De koffiemachine gaat nu meer koffiebonen malen voor het zetten van een kop koffie. Op deze manier zet de koffiemachine de koffie onder een hogere druk, zodat er een vollere cremalaag ontstaat.
Tip 3: zet de watertemperatuur lager
Heeft jouw koffiemachine een functie waarmee je de temperatuur van het water aanpast? Zet deze dan wat lager. De ideale watertemperatuur voor het bereiden van koffie ligt tussen de 92 en 95 graden Celsius. Als de temperatuur te hoog ligt, komt er geen cremalaag op je koffie. Hoe je de temperatuur aanpast, vind je in de handleiding van jouw koffiemachine.