Hoe kies je een screenprotector voor je iPad?
Screenprotector kiezen
Bij jouw zoektocht naar een geschikte screenprotector, vraag jij jezelf het volgende af:
- Wil je plastic of glas?
- Gebruik je een iPad hoes?
- Vind je privacy belangrijk?
- Krijg je hoofdpijn van blauw licht van je scherm?
Materiaal: glas of plastic
Glazen screenprotectors geven betere bescherming dan plastic screenprotectors. Daardoor behoed je het iPad scherm beter voor krassen. Een glazen screenprotector voelt daarnaast aan zoals je eigen scherm. Tijdens het aanbrengen heb je met glas minder kans op luchtbelletjes. Het voordeel van een plastic screenprotector is dat hij dunner is dan een glazen screenprotector. Daardoor valt hij minder op. Bovendien combineer je een plastic screenprotectors vaak beter met iPad hoesjes.
Case friendly: voor iPad met een hoesje
Case friendly screenprotectors zijn geschikt om samen met een hoesje te gebruiken. Deze screenprotectors reiken niet helemaal tot aan de randjes en zijn daardoor kleiner dan normaal. Zo past jouw hoesje nog netjes om Apple iPad. Gebruik je een normale screenprotector? Dan kan het zijn dat jouw hoesje de glasbescherming van je Apple iPad afduwt.
Privacy: geen pottenkijkers
Jij bent de enige die het scherm van jouw iPad scherm kan aflezen met een privacy screenprotector. Deze beschermlaag zorgt er namelijk voor dat het scherm alleen recht van voren zichtbaar is. Voor personen die naast jou zitten is het scherm donker. Zo heb je geen last van pottenkijkers in de trein als je met gevoelige informatie werkt.
Blauw licht filter: zacht voor je ogen
Een screenprotector met een blauw licht filter is de oplossing als je hoofdpijn krijgt van jouw scherm of lastig in slaap komt. Deze beschermlaag filtert het blauwe licht uit je scherm en geeft een warme, oranje gloed. Dat is prettig voor je ogen als je voor het slapen gaan nog even door je social media scrollt.