Hoe hak, snijd en rasp je met een foodprocessor?
Aan de slag met hakken, snijden en raspen
Voor het hakken, snijden en raspen gebruik je verschillende accessoires. Wij leggen uit welke accessoires je voor welke bereidingen gebruikt. Deze tips nemen we met je door:
- Tip 1. Gebruik voor hakken het snijmes.
- Tip 2. Gebruik voor snijden en raspen de snij-en raspschijven.
Tip 1: gebruik voor hakken het snijmes
Het vlijmscherpe snijmes is het beste opzetstuk om ingrediƫnten in stukken te hakken. Je hakt er namelijk alles mee fijn, van harde groenten, fruit en noten tot boterzachte kaas. Je hakt ingrediƫnten bijvoorbeeld tot een heerlijke salsa of tapenade. Hoe langer je de foodprocessor laat draaien, hoe fijner je de ingrediƫnten hakt. Met het snijmes vermaal je ook noten en kruiden. Soms wordt bij een foodprocessor een apart hakmolentje meegeleverd. Deze is vanwege het compacte formaat handig voor het maken van kleinere hoeveelheden, bijvoorbeeld notenpasta.
Tip 2: gebruik voor snijden en raspen de snij-en raspschijven
Voor snij- en raspwerk gebruik je de snij- en raspschijven van de foodprocessor. Wil je wortels in dunne plakjes of juliennereepjes snijden, of heb je geraspte Parmezaan nodig? Kies dan de juiste schijf en bevestig 'm in de mengkom. Duw de wortels of kaas langzaam door de vulopening van de deksel en het klusje is in een mum van tijd geklaard. Snijschijven zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige foodprocessor merken combineren het snijden en raspen in Ć©Ć©n schijf. Hierdoor hoef je de schijf alleen maar om te keren om hem van een snij- in een raspschijf te veranderen. Er zijn zelfs speciale frietschijven verkrijgbaar.