Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home
Geschreven door Isa

Haal alles uit de Google Nest thermostaat

De Google Nest thermostaat heeft veel functies. Zo stuur je hem aan met je stem en zie je precies hoelang en hoe vaak de thermostaat aanstaat. Hoe werkt dat precies? Dat leggen wij hier allemaal uit.

Aan de slag met de Google Nest thermostaat

Google Nest thermostaat in gebruik

Wil je alles uit je Google Nest thermostaat halen? Gebruik dan deze tips:

  • Tip 1: installeer de Google Home app
  • Tip 2: stel spraakbediening in via de app
  • Tip 3: stel Thuis- en Afwezig-routines in
  • Tip 4: stel automatische temperatuurschema’s in
  • Tip 5: bekijk de energiegeschiedenis
  • Tip 6: geef je gezinsleden toegang
  • Tip 7: houd het Nest Blaadje in de gaten

Tip 1: installeer de Google Home app

Google Home app

Om de thermostaat te besturen, heb je de Google Home app nodig. Download de app in de Google Play Store of de App Store en log in met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord als bij de Nest app. Je Nest thermostaat verschijnt dan in de app.

Tip 2: stel spraakbediening in via de app

Google Assistant overzicht

Je bedient de thermostaat met je stem door hem aan Google Assistant te koppelen. Bedien je de thermostaat vanaf een Android toestel? Dan staat de Google Assistant app al geïnstalleerd. Op een Apple apparaat download je de app zelf. Log in op de app met hetzelfde e-mailadres als dat van de thermostaat. Zo verbind je hem met Google Assistant. Geef de thermostaat nu een spraakopdracht, bijvoorbeeld: “Hey Google, zet de verwarming op 20 graden”.

Tip 3: stel Thuis- en Afwezig-routines in

Google Nest thermostaat in gebruik

Als je routines instelt wanneer niemand thuis is, bespaar je energie. Bijvoorbeeld door de temperatuur te verlagen. Ook stel je routines in voor wanneer je thuiskomt. Zet bijvoorbeeld onderweg naar huis de verwarming alvast aan. In de Google Home app, onder het kopje ‘automatiseringen’, stel je de routines in. De thermostaat maakt ook gebruik van geofencing. Hiervoor geef je de app toegang tot je locatie. Zo weet de Nest wanneer je thuis bent en past hij de temperatuur daarop aan.

Tip 4: stel automatische temperatuurschema's in

Google Nest thermostaat instellen

De ‘auto-schema functie’ staat standaard ingeschakeld bij de meeste Nest thermostaten. De thermostaat stelt hierbij zelf een schema in voor wanneer hij je huis verwarmt. Die schema’s kun je zelf uitzetten of aanpassen. Je past ze aan in de Nest app of de Google Home app. Druk de thermostaatring in en kies ‘schema’. In de app vind je ook een kopje ‘schema’. Je voegt hier per dag een nieuwe temperatuur toe, of je past de bestaande schema’s aan.

Tip 5: bekijk de energiegeschiedenis

Google Nest thermostaat in gebruik

In de app en op de thermostaat zelf vind je de energiegeschiedenis. Daarin zie je hoelang je Nest thermostaat elke dag aanstond. Door op ‘geschiedenis’ te tikken, zie je het overzicht van je verbruik van de afgelopen 10 dagen. Let op: na de eerste dag dat je de thermostaat gebruikt, zie je nog geen energiegeschiedenis. De thermostaat heeft tijd nodig om je energieverbruik te leren kennen.

Tip 6: geef je gezinsleden toegang

Google Nest thermostaat in gebruik

Wanneer je een gezinsaccount aanmaakt, geef je de rest van je huishouden toegang tot de Nest thermostaat. Hiermee bedienen zij de thermostaat zelf vanuit de app. Je voegt tot 9 andere mensen toe aan dit account. Wanneer je in de instellingen op ‘gezinsleden’ tikt, kun je een e-mailadres invullen of iemand vanuit je contacten toevoegen. Daarna geef je diegene ‘volledige toegang’. Heb je nog andere Nest apparaten? Dan bedient iedereen met volledige toegang deze ook.

Tip 7: houd het Nest Blaadje in de gaten

Google Nest thermostaat met Nest Blaadje

Wanneer je de temperatuur van je Nest thermostaat lager instelt dan normaal, zie je in het scherm een ‘Nest blaadje’. Je weet dus precies wanneer je goed bezig bent met het besparen van energie. Zo verschijnt hij altijd wanneer je de temperatuur op 16,5 graden Celcius of lager instelt. Google Nest laat het blaadje verder alleen zien wanneer jij meer bespaart dan normaal. Je weet dus zeker dat je energierekening omlaag gaat wanneer het blaadje vaker in beeld is.

Isa
Artikel van:
Isa Thermostaten specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.