Hoe kies je een koptelefoon voor kinderen?
Kinderkoptelefoon kiezen
Alle kinderkoptelefoons hebben volumebegrenzing. Verder verschillen koptelefoons voor kinderen van elkaar. Stel jezelf de volgende vragen als je een kinderkoptelefoon kiest:
- Wat is volumebegrenzing?
- Wil je een draadloze koptelefoon?
- Wil je dat je kind omgevingsgeluid hoort?
- Welk type oorkussen wil je?
Wat is volumebegrenzing?
Alle kinderkoptelefoons hebben volumebegrenzing. Dit betekent dat de koptelefoons een geluid van maximaal 85 decibel leveren. Hierdoor verminder je de kans op gehoorschade bij je kind.
Wil je een draadloze koptelefoon?
Een draadloze koptelefoon geeft je kind meer bewegingsvrijheid. Zo hindert een draad je kind niet als die op je tablet een filmpje kijkt. Een bedrade koptelefoon zorgt voor een stevigere verbinding dan een draadloze koptelefoon. Hierdoor luistert je kind altijd met een hoge geluidskwaliteit naar muziek of filmpjes.
Wil je dat je kind omgevingsgeluid hoort?
Kinderkoptelefoons met noise cancelling dempen omgevingsgeluid. Zo focust je kind zich op zijn film of online huiswerk. Het nadeel is dat je kind je minder goed verstaat als je tegen hem of haar praat. Wil je dat je kind je goed blijft horen met de koptelefoon op zijn of haar hoofd? Ga dan voor een kinderkoptelefoon zonder noise cancelling.
Welk type oorkussen wil je?
Je kiest tussen een on ear en een over ear kinderkoptelefoon. Bij een on ear koptelefoon zitten de oorkussens op de oorschelp van je kind. Hierdoor hoort je kind meer van zijn of haar omgeving dan bij een over ear koptelefoon. De oorkussens van een over ear koptelefoon zitten over de oorschelp heen. Dit dempt omgevingsgeluid van zichzelf al passief. Wel worden de oren van je kind bij een over ear oorschelp sneller warm dan bij een on ear koptelefoon.