Welkom in jouw -omgeving! Hier kan je alles uit je assortiment bestellen met je persoonlijke budget.

Je kan altijd terug naar de normale Coolblue website door hier te klikken.

Je openstaande budget (incl. BTW) is hier altijd zichtbaar, zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Coolblue home
Geschreven door Robyn

Specialisten review Apple iPad Air (2022)

Apple iPad Air (2022) werd in maart 2022 gelanceerd. Deze opvolger van iPad Air (2020) is vooral onder de motorkap verbeterd. Hij heeft een snellere, krachtige M1 processor, een Center Stage functie en verbeterde camera's. Ik testte iPad Air en vertel je over mijn bevindingen. Sommige iPad Air (2022) modellen zijn ook geschikt voor 5G. Ik testte een wifi model, dus de 5G functie heb ik niet geprobeerd.

Apple iPad Air (2022) 64 GB Wifi Space Gray

10,9 inch Retina scherm | 64 GB opslagcapaciteit | Internet via wifi
659,-
niet meer leverbaar
  • Multitask zonder problemen en gebruik meerdere apps tegelijk dankzij de krachtige M1 chip.
  • Blijf altijd in beeld tijdens videobellen dankzij de Center Stage functie.
  • Door het slanke en lichte ontwerp neem je hem gemakkelijk overal mee naartoe.
  • Je hebt minder opslagruimte dan met de 256 GB variant en het geheugen is niet uitbreidbaar met een geheugenkaart.
  • Apple Pencil (2e generatie) en Magic Keyboard worden niet standaard meegeleverd.

Eerste indruk van Apple iPad Air (2022)

Apple iPad Air (2022) met Apple Pencil

Apple iPad Air (2022) is binnen en ik test hem gelijk. Nadat ik de doos openmaak en iPad uitpak, valt me gelijk op hoe subtiel en stijlvol de witgouden kleur van dit model is. Verder ziet dit model er hetzelfde uit als zijn voorganger: rechte randen aan de zijkant, een dunne zwarte rand om het scherm en een ontgrendelknop bovenop. Bij iPad zit een usb C naar usb C kabel en een usb C snellader.

Snelle en krachtige M1 processor

Apple iPad Air (2022) kleuren

Nadat iPad is geïnstalleerd, download ik wat nieuwe spellen van Apple Arcade op het toestel. Hoe zwaar of grafisch de game ook is, deze iPad Air (2022) kan het aan. Dat komt dankzij de snelle en krachtige M1 processor. Ik schakel snel tussen verschillende apps. Met hetzelfde gemak multitask ik tussen 2 apps die naast elkaar open staan. Zo kijk ik gemakkelijk een serie op het heldere scherm, terwijl ik nog even een e-mailtje afmaak.

Altijd in beeld met Center Stage

iPad Air (2022) vs iPad Air (2020)

Over de Center Stage functie heb ik al gelezen bij de oudere iPad Pro (2020), maar nu test ik hem zelf op iPad Air (2022). Ik FaceTime met mijn oma tijdens het koken. Terwijl ik heen en weer beweeg door de keuken, blijft iPad mij volgen. Zo ziet mijn oma me continu in beeld. Wel zo gezellig! Ook hoor ik mijn oma luid en duidelijk dankzij de stereo speakers op iPad. De Center Stage functie werkt niet bij de selfiecamera als ik een foto of video maak.

Scherpe selfiecamera en camera achterop

Over de selfiecamera gesproken: die is verbeterd vergeleken met zijn voorganger. iPad Air (2020) had een 7 megapixel selfiecamera, maar de Air (2022) heeft een 12 megapixel selfiecamera. Daarmee maak ik haarscherpe foto's en video's. Ook de camera achterop heeft 12 megapixels, waarmee je scherpe foto's maakt. Op het 10.9 inch scherm van iPad Air (2022) heb ik genoeg ruimte om m'n foto's achteraf te bewerken. Dat doe ik gemakkelijk en extra nauwkeurig met Apple Pencil 2. Die stylus is namelijk compatibel met iPad Air (2022).

Conclusie

Apple iPad Air (2022) is een stijlvolle Apple tablet. Dankzij de krachtige M1 chip werk je probleemloos met de zwaarste apps, programma's en taken. Multitasken is dus geen probleem. Dankzij de Center Stage functie videobel ik ook met m'n dierbaren als ik nog ergens anders mee bezig ben, want ik blijf altijd in beeld. Dankzij de 12 megapixel selfiecamera ben ik ook scherp in beeld. Deze 2022 iPad Air is compatibel met Apple Pencil 2, dus ik bewerk mijn foto's nauwkeurig.

Robyn
Artikel van:
Robyn Apple specialist.
Persoonlijke chat Dialogisch.
Je chat nu met Coolblue klantenservice
Deze chat is gesloten
foo
Oeps Bestandsgrootte is groter dan 5mb. Upload een kleiner bestand.