Zonnepanelen in Nijmegen
Altijd zon en nooit eens regen.Nijmegen en Lent zijn goed bezig! Want van de 35500 koophuizen hebben er al 10577 een zonnedak. Dat betekent dat er in totaal in Nijmegen al 30280 zonnepanelen op de daken liggen waarmee de huiseigenaren met elkaar € 6.268.094 per jaar besparen aan stroomkosten. Net gek dus dat ieder jaar weer nieuwe Nijmegenaren kiezen om hun eigen groene stroom op te wekken. Ben jij de volgende?
Waarom juist nu zonnepanelen in Nijmegen
- Gratis samen jouw Nijmeegse dak ontwerpen
- Standaard met 10 jaar installatiegarantie
- Topkwaliteit panelen in een dag gelegd in Nijmegen en omstreken
- Gratis samen jouw Nijmeegse dak ontwerpen
- Standaard met 10 jaar installatiegarantie
- Topkwaliteit panelen in een dag gelegd in Nijmegen en omstreken
Aantal koopwoningen met zonnepanelen
Percentage woningen met zonnepanelen
Aantal voetbalvelden aan zonnepanelen
Elk jaar besparen Nijmegenaren samen
Waarom zonnepanelen in Nijmegen bij Coolblue?
Hulp bij het maken van de beste keuze voor jouw Nijmeegse dak
Installatie en uitleg door échte specialisten
Installatie van zonnepanelen in Nijmegen
Natuurlijk staan we ook na het plaatsen van je Nijmeegse zonnedak voor je klaar. We helpen je met het terugvragen van je btw én je krijgt van ons 10 jaar installatiegarantie. Onze klantenservice staat altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden. Zo gaat alles van een leien (zonne)dakje.
Zo werkt het: van aanvraag tot installatie van zonnepanelen in Nijmegen
Hoe gaat de aanvraag in z'n werk?
Reviews door onze zonnepanelen specialisten
Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Nijmegen
Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen (90%). Of je nu een schuin dak of een plat dak hebt, we hebben het juiste montagesysteem. Natuurlijk is het belangrijk hoe oud je dak is en vooral welke ligging je dak heeft, want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk profiteren van de zon. Daarom doen we altijd een goed onderzoek naar jouw dak en nemen we telefonisch je wensen door om het beste zonnedak voor jou te ontwerpen.
Welke garanties krijg ik op zonnepanelen?
We geven 10 jaar installatiegarantie op jouw zonnepanelen. Hier valt de werking van het hele systeem onder. Gaat er iets stuk binnen de installatie garantietermijn? Dan vervangen we gratis je zonnepanelen, omvormer, optimizer en delen van het kabeltraject. De productgarantie verschilt per merk en type product. Zo is de garantie op zonnepanelen zelf vaak langer dan 10 jaar. We vertellen je er graag meer over.
Kan ik niet beter wachten met zonnepanelen?
Je hoort wel eens: zonnepanelen worden steeds goedkoper en beter. De prijzen zijn de afgelopen jaren gedaald en zonnepanelen fabrikanten werken hard aan het verbeteren van het rendement van zonnepanelen. Maar toch raden we af om te wachten. Want de zonnepanelen die je nu koopt, hebben al een hoog rendement. En nog belangrijker: hoe sneller je kiest voor een zonnedak, hoe meer je profiteert van de salderingsregeling. Deze wordt namelijk vanaf 2023 afgebouwd, waardoor je minder opgewekte stroom mag verrekenen met je energierekening. Zonnepanelen zijn dus juist nu een goed idee!
Hoe verreken ik stroom met mijn energierekening?
Wanneer wij jouw zonnepanelen gaan installeren, ontvang je van ons uitleg over hoe je je zonnedak aanmeldt bij je netbeheerder. Dat is zo gedaan. Nadat jouw zonnepanelen dan zijn aangemeld bij je netbeheerder, geven zij dit door aan je energieleverancier en start de verrekening van de door jou opgewekte stroom.
Kost het produceren van zonnepanelen niet meer CO2 uitstoot dan ze besparen?
De productie van zonnepanelen kost natuurlijk energie, maar veel minder dan zij besparen. De CO2 terugverdientijd op de productie, het transport en het plaatsen van zonnepanelen is gemiddeld twee tot drie jaar. Met een levensduur van 25 jaar voor een zonnedak bespaar je dus vele malen meer CO2 dan de productie heeft gekost.
Krijg ik subsidie voor zonnepanelen?
Zonnepanelen subsidie krijg je doordat je de btw op zonnepanelen kunt terugvragen (21%). Daarnaast maak je automatisch gebruik van de salderingsregeling. Salderen betekent dat je jouw opgewekte stroom mag aftrekken van jouw totaalverbruik aan elektriciteit. Ook als je overdag zonnestroom opwekt en 's avonds als het donker is stroom gebruikt via je energieleverancier.